El seguici popular de Montblanc, protagonista del Clickània 2019

Clickània 2019 ha obert les portes aquest cap de setmana. La fira de clicks de Montblanc arriba a la seva dotzena edició amb el seguici popular del municipi com a protagonista. Unes exposicions i tallers que tornaran a estar oberts al públic aquest cap de setmana vinent.   

Des de primera hora del matí de dissabte, la plaça de Sant Francesc presentava llargues cues per accedir al claustre de l’antiga església que, dues setmanes després que se celebrés el Terrània, ha tornat a ser el punt neuràlgic de Montblanc aquest cap de setmana. El motiu ha estat el Clickània, la fira de clicks de Playmòbil que aquest any ha arribat a la dotzena edició, plenament consolidat a la capital de la Conca.

Enguany la principal novetat i atracció ha estat l’exposició de clicks del seguici popular montblanquí al complet. Una iniciativa que es va començar a gestionar fa dos anys després que representés en miniatura la Patum de Berga i que, finalment enguany, s’ha dut a terme.     

Clickània no només converteix l’antiga església de Sant Francesc, sinó que també involucra a Montblanc sencer amb la celebració de tallers i jocs interactius.

A més, espais com el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre ha comptat amb dos diorames ambientats amb l’època prehistòrica. També és el cas del Museu del Pesebre de Catalunya on s’hi ha pogut trobar un diorama representant el naixement de Jesús.

És per tot el que mobilitza Clickània que aquests dies de fira són els que més turistes rep Montblanc en tot l’any, superats només per la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.