Montblanc celebrarà les primeres jornades internacionals d'art rupestre

Montblanc acollirà a finals d'octubre les primeres jornades internacionals d'art rupestre de l'arc mediterrani de la Península Ibérica. Es tracta d'unes jornades de gran importància, on hi participaran els principals investigadors de la matèria que posaran sobre la taula tota la recerca feta fins al moment. L'objectiu és posar de relleu l'estudi dels jaciments i dels conjunts rupestres que es localitzen a l'arc mediterrani i que són únics a Europa.

Serà també un dels actes que commemorarà els 20 anys de la declaració de Patrimoni Mundial dels jaciments d'art rupestre del país. Hi participaran 35 ponents, la majoria especialistes i reconeguts acadèmics de l'art rupestre de diversos punts de l'Estat, així com algun estudiosos de França, Itàlia i Bèlgica.

Els experts destaquen que només fa 100 anys que es fa recerca a Catalunya en aquesta matèria, i que queda encara molt de recorregut per fer. Serà la primera vegada que es facin unes jornades d'aquest tipus a Catalunya.

Tot plegat s'organitza des del Centre d'interpretació de l'art rupestre de Montblanc, el primer d'aquestes característiques que va obrir a Catalunya l'any 2005 i que divulga les pintures de les Muntanyes de Prades. Es faran del 25 al 27 d'octubre a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.