La Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà reparteix unes 8.000 consumicions

Per primer cop, els nens han estat els protagonistes en l’elaboració per obtenir el primer most de la temporada amb els primers raïms. Aquesta és la 49a vegada que es fa aquesta acció per iniciar la Festa de la Verema a l’Espluga de Francolí i que dóna el tret de sortida per recollir la collita d’enguany. Diferents tipus de vins, amb permís de productes del territori com el formatge o els embotits locals, han estat protagonistes durant el cap de setmana a la plaça Montserrat Canals.

La festa ha aplegat a centenars d’espluguins i visitants que han aprofitat per conèixer els productes que ofereix la Conca de Barberà.

A més de la fira de mostra i degustació, diumenge la Festa de la Verema ha celebrat la cinquena edició de la, una mica accidentada, Cursa de Portadores, que se celebra al voltant de la fira. També, s’ha dut a terme la Potorronada Popular en què els més atrevits i experimentats han mostrat el seu art a l’hora de veure en porró. Es valora la durada dels participants bevent vi i l’estil com s’agafa el porró o on cau la gota.

El vestíbul del Casal va acollir l’exposició d’imatges Tartàriques de l’artista Sara Dalmau, una mostra de pintura sobre dogues de roure de botes de vi. A més, la fira va acollir el concurs de tast en parelles. Els duets havien de valorar en poc més d’un minut diverses tipologies de vins i, al final de la prova, descobrien quina varietat havien tastat.

Una festa que ja pensa en la pròxima edició de l’any que ve, on es commemorà el mig segle de la celebració pel tret de sortida de la verema.