El Festival de Música Antiga de Poblet arriba a màxims


Jordi Savall és sinònim d'excel·lència en el món de la música antiga i, des de fa 7 anys, també ho és el Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà. Aquest cap de setmana, el conjunt monàstic ha acollit una nova entrega del Festival de Música Antiga, aquesta vegada amb més concerts i més públic. 

El conjunt arquitectònic, patrimoni de la humanitat, esdevé un escenari de luxe per a una experiència musical dirigida pel mestre Jordi Savall, una figura de renom internacional en el camp de la música antiga. Aquesta simbiosi crea una atmosfera especial que captiva els espectadors.

I, així, al llarg de tres jornades, la 7a edició del Festival de Música Antiga del Monestir de Poblet ha vist passar 3.000 persones. Ampliant l’aforament, passant a tenir dos concerts matinals, una conferència per dia i el concert nocturn. Amb tot plegat, l’esdeveniment ha tocat sostre. Assoleix els màxims als quals pot aspirar en un sol cap de setmana i sense trencar la vida de la trentena de monjos que habiten al monestir. 

L'Antic Dormitori dels Monjos ha acollit els plats forts del festival, els tres concerts de la nit amb les formacions de Savall: La Capella Reial de Catalunya, que va obrir la 7a edició, i l'Hespèrion XXI. Mentre que la Sala del Cubar ha estat l’espai per a les formacions emergents.
Aquesta vegada, la programació musical ha reflexionat al voltant del concepte de Metamorfosi. Així, com a cloenda, amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, diumenge el viatge va ser fins al renaixement i per copsar l’evolució de la música, just allà, al centre de la producció, a Nàpols i a Venècia. I, finalment, despertar novament al Monestir de Poblet. Després d'experimentar la seva pròpia metamorfosi, el festival ha evolucionat i ha crescut, aquest 2019 inscrivint una edició de màxims.