L’Espluga celebrarà una Festa de la Verema “de traspàs” abans del 50è aniversari

La plaça del Casal tornarà a ser l’epicentre de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí. Se celebrarà del 23 al 25 d’agost i els tastos de vins dels cellers de la DO Conca tornaran a ser els protagonistes. Entre les activitats programades, destaquen la 4a caminada entre vinyes dissabte al matí, la cursa de portadores i el concurs de beure en porró el dissabte a la tarda o les actuacions musicals de Cesk Freixas i el grup SoMMeliers. D’altra banda, s’ha tornat a organitzar un concurs amateur de tast per parelles.

La Festa de la Verema va ser una inicativa del Casal de l’Espluga, ara fa 49 anys. El 2020 se’n celebrarà la 50a edició i des de l’Ajuntament de l’espluga treballen per canviar el format.

D’altra banda, la DO Tarragona estrenarà enguany la seva Festa de la Verema. Se celebrarà el 28 i 29 de setembre i, en aquest cas, consistirà en un cap de setmana d'activitats i experiències als cellers de la DO. Una nova iniciativa amb la qual els viticultors volen obrir les portes de les seves instal·lacions a la població.