La Festa Major de l'Espluga de Francolí reformula les cercaviles


Després de reunir-se i de rebre assessorament extern, ajuntament, ball de bastons, gegants i diables han acordat que la cercavila de dijous agafarà un major protagonisme, tenint en compte que és la més antiga de totes.

Tampoc es tiraran les salves com cada any, sinó que els diables prepararan una tronada després del pregó. Per contra, s’elimina la cercavila que acompanyava els espluguins fins al Museu de la Vida Rural on es farà el festival de poesia RUSC. 

D’altra banda, a proposta de l’Associació de Gegants, nans i grallers de l’Espluga, s’obrirà un espai de la Festa Major temporal als baixos d’un local comercial del carrer Lluís Carulla. 

Durant la presentació de la Festa Major s’ha destacat la nit musical del divendres. Començarà amb el concert de Judit Neddermann i l’Orquestra TLP. Després actuarà la Reus Big Band, Itaca Band i Portobello. Dissabte pujarà sobre l’escenari Buhos i l’orquestra Nova Blanes. La Festa Major de l’Espluga arrencarà aquest dijous i s’allargarà fins dilluns vinent.