Un tram nocturn serà el principal atractiu del Campionat d'Espanya d'enduro a l'Espluga de Francolí

La cita es durà a terme la setmana vinent i serà la primera vegada que el municipi acull una prova que comptarà amb 300 participants. A més, l'Espluga repetirà com a seu del Campionat de Catalunya d'enduro.

És l'espai conegut com a 'extreme test', a la zona esportiva, un dels punts que oferirà imatges més espectaculars, el 18 i el 19 de maig, a l'Espluga de Francolí. Aquí es viurà el tret de sortida del Campionat d'Espanya i de Catalunya d'enduro: serà durant la nit de dissabte, la gran novetat de l'esdeveniment. La trentena de pilots professionals demostraran les seves habilitats amb dues voltes cronometrades i completant un circuit avalat pel campió mundial Ivan Cervantes.

L'única experiència espluguina similar data del 1976, quan va acollir els 'Dos dies internacionals tot terreny'. La insistència i la bona organització del torneig català permetrà que 200 participants passin pel municipi la setmana vinent.

La cursa començarà per a la resta el diumenge dia 19 a les 9 del matí, i amb tres especials per volta. El 'cross test' de la Cometa i l'anomenat 'enduro test' al circuit del Moto Parc Francolí seran altres dels racons del Campionat d'Espanya.

El pàdoc s'instal·larà al Casal i els seus voltants, i els pilots 'pro' acumularan set hores sobre la moto. La celebració paral·lela del Campionat d'Espanya i Catalunya aplegarà més de 3.000 persones a l'Espluga a partir del dijous 16 de maig.