L'Espluga de Francolí iniciarà la recollida de residus porta a porta l'any vinent


L’Espluga de Francolí aplicarà la recollida selectiva de residus porta a porta a partir del 2020. L’Ajuntament dona un pas més en el canvi de sistema que entrarà en vigor quan acabi l’actual contracte. El ple ordinari ha aprovat de nou la delegació d’aquest servei al Consell Comarcal que ja ha provat el porta a porta al nucli històric de Montblanc.

La transformació arreu de la comarca ubicarà contenidors amb obertura magnètica als municipis més petits i porta a porta als 5 més grans, entre aquests, Montblanc i l’Espluga. Això implica un canvi d’hàbits de la ciutadania, desapareixeran els actuals contenidors i cada domicili tindrà els seus cubells per a cada fracció. Tot plegat s’impulsa per millorar en matèria de reciclatge i arribar al 70 o 80 % de la recollida selectiva.

Els grups municipals de l’Espluga ho veuen amb bons ulls i al plenari es va aprovar per unanimitat.

D’altra banda, també per unanimitat, el ple tira endavant la concessió de la Medalla de la Vila al Casal de l’Espluga. El reconeixement el lliurarà, però, el nou Ajuntament que surti de les pròximes municipals. El d’aquest dijous ha estat el darrer ple ordinari, però no una sessió de comiats, ja que els regidors del govern que no repeteixen s’acomiadaran en un ple extraordinari aquest mes de maig.