L’Espluga de Francolí concentra la celebració de Sant Jordi en una cruïlla

L’Espluga de Francolí no té tradició de muntar parades al carrer el dia de Sant Jordi i tota l’activitat es concentra a davant de la llibreria i la floristeria del poble. Enguany han estat pendents, sobretot, del temps.

Ha costat arrencar, però a partir de mig matí, ha estat un degoteig constant de gent al final del carrer Lluís Carulla, just on es troba la llibreria i la floristeria del municipi. Tothom mirava cap al cel, amb un temps força inestable. A quarts d’una del migdia, és quan s’ha apropat més gent a aquesta cruïlla que ha fet d’epicentre de la festa.

Pel que fa a contes infantils, el que ha tingut més demanda és ‘Aprenent a volar’ de l’espluguina Noe Gaya i que s’ha publicat gràcies al repte solidari del targarí Raül Arenas. També han tingut molta demanda les publicacions de l’editorial de la Conca, la Musca. En llibres per a un públic més adult, ‘Un cel de plom’ de la montblanquina Carme Martí, ha estat sol·licitat a causa de la recent mort de Neus Català, protagonista d’aquesta història.