Retiren pancartes i les plaques de la plaça de l'1 d'octubre a l'Espluga i els llaços a Montblanc

 

Nova acció del moviment de resistència de l'Alta Tabàrnia contra els símbols independentistes, i en plena campanya electoral de les Eleccions Generals. En aquesta ocasió li ha tocat a la Conca de Barberà, de matinada, i el mateix col·lectiu ho ha reivindicat a les xarxes socials amb la imatge de tot el material independentista retirat a poblacions entre les quals, Montblanc i també l'Espluga de Francolí, que ahir precisament havia canviat de lloc les pancartes del balcó de l'Ajuntament a un altre edifici municipal.

Com ja havia passat en una altra ocasió, però, el grup no s'ha apropat a la casa de la Vila ni a l'edifici de davant, on encara hi ha les pancartes, però en canvi ha arrencat les 3 plaques de la plaça 1 d’octubre col·locades l’octubre de l’any passat per recordar el referèndum d’autodeterminació de 2017.

Aquesta plaça està just davant del Casal de l'Espluga, d'on s'han retirat tots els símbols independendentistes que hi havia en el que és un dels principals edificis públics del municipi. Els fets haurien succeït entre quarts de dues i quarts de quatre de la matinada, però no hi ha cap testimoni.

Concretament s’han endut quatre llaços grocs de fusta, la pancarta “Fake Justicie” de l'Assemblea Nacional de Catalunya i una estelada que estava sostinguda per un màstil. 

A Montblanc, el col·lectiu també ha arrencat els llaços grocs que hi havia al pont nou del Francolí i també alguns cartells. En canvi, el que ha tornat al seu lloc son els llaços de l'escala de Santa Maria, retirats ara fa unes setmanes.