Els elements del seguici de l'Espluga, de xocolata

Com que s’apropa la Setmana Santa i la Pasqua ja són diverses les pastisseries del territori que han posat les seves figures de xocolata a l’aparador. A l’Espluga de Francolí hi ha una pastisseria que, per primera vegada, ha recreat en xocolata els principals elements del seguici espluguí.

Els gegants de l’Espluga: els neolítics i els gegantons, un diable, un graller, un timbaler i els bastoners són algunes de les figures de xocolata que podem trobar a l’aparador de la pastisseria Cobo de l’Espluga de Francolí. Per primera vegada, aquest establiment ha elaborat figures de xocolata on els elements del seguici són els protagonistes. Estan fets amb ous de xocolata i esferes. Primer es fa el cos, el nas, les orelles i les mans, i després es vesteix amb xocolata plàstica.

L’empresa familiar va començar l’any 1955 fabricant carquinyolis i el 1964 van adquirir una pastisseria que es traspassava i van començar a elaborar pastissos i, cada vegada que arribava Pasqua, mones. El David Cobo, forma part de la tercera generació i a casa conserva alguna foto de quan tenia 7 o 8 anys i ja va fer la seva primera figura de xocolata. Amb tants anys la demanda ha canviat.

La pastisseria Cobo de l’Espluga preveu vendre desenes de figures de xocolata directament a la botiga i encara més que es vendran a establiments del Camp de Tarragona i de Barcelona.