Les Masies i el Monestir de Poblet s’uniran amb un nou carril bici

La Diputació de Tarragona habilitarà un carril bici des del nucli de Les Masies, a l’Espluga, fins al Monestir de Poblet. Ho va anunciar l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, durant el ple ordinari del mes de març. El carril, també pensat per a vianants, començarà a l’altura de l’Alberg Jaume I i del camí del parc de natura del Garber i enllaçarà el complex turístic amb el monestir cistercenc.

Es tracta d’un espai freqüentat per grups escolars que fan estades a Les Masies i, actualment, han de circular pel voral de la carretera amb punts realment conflictius, com per exemple al Barranc de Sant Bernat, on ja es va produir un incident entre un autobús i un cotxe.

El traçat tindrà unes característiques semblants al que ja uneix l’Espluga amb el Monestir de Poblet a través de la T-700 i que també va finançar la Diputació. Canviarà de voral dues o tres vegades i s’espera que pugui ser una realitat en dos mesos.

El  Ple Municipal de l’Espluga també va aprovar, per unanimitat, una modificació de crèdit per adquirir un nou transformador elèctric per resoldre problemes tècnics de la Cova i, d’altra banda, per comprar un nou magatzem per a la brigada municipal.

L’Ajuntament havia previst la construcció d’un magatzem al polígon de les Eres, a tocar del cementiri municipal, però finalment es farà enrere perquè el pressupost de construcció s’hauria disparat. La nova nau, ubicada a la Bòbila Francolina, s’adquirirà per 145.000 euros, un 65% dels quals s’assumiran enguany. Al mateix temps, com estava previst, s’enderrocarà l’actual magatzem del Parc Fluvial i es farà un tancament perimetral als terrenys del lateral del cementiri.

D’altra banda, el grup de l’oposició, Som Espluga, va criticar l’incomplint de les convocatòries trimestrals del Patronat de Turisme. La primera d’aquest 2019, serà durant l’abril.

El Ple Municipal de l’Espluga també va donar compte de les dades del padró municipal d’aquest 2019 que trenquen la tendència de pèrdua d’habitants de la població, enguany amb 30 persones més.