L'Espluga rep milers de visitants a la 454a Fira de Sant Vicenç

Prop de 200 expositors han omplert els carrers del centre del municipi en un cap de setmana fred i ventós. La inauguració es va fer a la recent anomenada plaça de l'1 d'octubre, a l'Espluga de Francolí, lloc habitual del tall de cinta que obre la Fira de Sant Vicenç.

És una de les fires més antigues de Catalunya, es celebra des del 1565. Quatre segles i mig de tradició inspirades en això, la venda d'arbres i plantes pels pagesos. Una fira agrícola que ara s'ha convertit en un espai multisectorial dins el calendari festiu i turístic de l'interior. Per això el convidat per inaugurar-la ha estat el director general de l'Agència Catalana de Turisme. 

La fira també té espai pels col·lectius locals, com els Diables de l'Espluga que aquest any estrenaven expositor per atraure els espluguins al grup de correfocs i percussió. Però també per la innovació com aquest nou recinte dedicat al consum energètic responsable i cooperatiu.

La Fira de l'Espluga també ha dedicat part del recinte un any més als productes de proximitat, i a la gastronomia amb el tradicional esmorzar popular i la celebració de la Festa Comarcal de l'Oli i el Vi Novell. El recinte firal ha rebut milers de visitants durant tot el cap de setmana, encara que el vent va obligar a avançar el tancament de moltes parades aquest diumenge a la tarda.