Els Reis d'Orient reparteixen els regals casa per casa a l'Espluga de Francolí

Vinguts d'Orient, Ses Majestats van arribar a l'Espluga baixant des del Monestir de Poblet i Les Masies. Tot i les baixes temperatures, centenars de persones ja els esperaven als carrers de la vila. Els més petits amb nervis i també amb alguns fanalets. Durant la cavalcada els 3 reis centren totes les mirades, però és ja el moment de comprovar si algun dels paquets insinua la forma d'allò que has demanat i també per veure si els carros del carbó van molt carregats.

Al Teatre del Casal, ple com en poques ocasions, moment d'agadar aire, escoltar les paraules de Ses Majestats i també els versos dels més petits per enfilar el camí cap a casa amb una rialla. A partir d'aquí, la comitiva dels Reis viurà una nit ben llarga. Mentre que els infants esperen que soni el timbre de casa, Ses Majestats comencen l'itinerari pels carrers de la vila, ho fan repartits en diversos grups per tal d'arribar a totes les llars el més ràpid possible. 

Darrere les portes, Ses Magestats hi troben desenes de somriures. Els nens i nenes, ansiosos i il·lusionats per obrir els regals, alguns dels més petits també amb certa por o respecte per als personatges màgics. I, mentrestant, els grans, que amb sort potser també tenen algun paquet per a ells, riuen i immortalitzen l'instant.

Les famílies reben la comitiva reial amb un refrigeri perquè els Reis i els seus ajudants puguin agafar forces per portar tots els regals La nit acaba amb l'estrena de les primeres joguines i amb dos dies per davant per muntar i jugar amb totes les novetats. Els Reis ja han fet la feina i inicien el camí de retorn a Orient.