L'Espluga aprova un pressupost de 5 milions, un dels quals destinat a inversions

Darrer Ple Municipal de l'any a l'Espluga de Francolí que ha permès l'aprovació inicial dels comptes per al pròxim exercici. El nou pressupost, xifrat en gairebé 5 milions d'euros, tirarà endavant amb el suport de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició. Per al 2019 no en destaquen grans inversions, la més significativa serà la construcció d'un nou magatzem per a la brigada municipal que s'ubicarà al polígon de les Eres, a tocar del cementiri, en un terreny cedit per Incasol i suposarà una inversió d'uns 145.000 euros. Al mateix temps, s'enderrocarà l'actual magatzem del Parc Fluvial.

Del total d'1 milió d'euros que es destinaran a inversions, també en destaca l'enderroc d'una casa del carrer Abadia, annexa a l'Església Vella. En aquest espai s'hi habilitarà una nova plaça, però es preservarà el safareig i les arcades de l'edifici. Els comptes del 2019 també inclouen uns 100.000 euros per a les expropiacions dels terrenys per on ha de passar la canonada del Consorci d'Aigües de Tarragona i diverses propostes que van sorgir arran dels pressupostos participatius.

L'oposició va celebrar que el pressupost inclogui 10.000 euros per a la rehabilitació d'habitatges socials a l'antiga Caserna de la Guàrdia Civil, com també el fet que s'hagin inclòs els estudis d'Habitatge i Circulació Viària que reclamaven. Tot i això, Som Espluga va criticar haver rebut tard la proposta dels comptes municipals.

D'altra banda, durant el Ple Som Espluga també va lamentar que no s'hagi convocat el Consell d'Entitats ni el Patronat de Turisme. A més a més, el consistori va aprovar les Bases per l'adjudicació d’habitatges de lloguer social i una moció de suport als presos polítics. Últim plenari del 2018 i també l'últim per al secretari municipal, Josep M. Caffarel, que s'acomiada de l'Ajuntament després de 37 anys.