'Ovelles esgarriades', la festa més peculiar de la Conca de Barberà

Aquest cap de setmana l’Espluga de Francolí va viure una de les festes més peculiars que se celebren a la Conca de Barberà. Es tracta de les ‘Ovelles esgarriades’, on es troben totes les colles de joves del municipi i on es decideix quina colla, liderada pel seu pastor, serà l’encarregada d’organitzar l’edició de l’any que ve.

Fa 24 anys un grup de joves de l’Espluga va decidir trobar-se anualment per veure’s, ja que no es veien tan sovint per culpa de la feina i els estudis. Ara hi participen prop de 400 persones provinents de diverses colles del municipi. Així és la festa de les ‘Ovelles esgarriades’. Cada any una colla és l’encarregada de l’organització i triar una temàtica, enguany, sobre la Ruta 66 dels Estats Units.

I com s’escull la colla organitzadora? A l’acabar el sopar es fa una gimcana on el líder de cada colla ha de competir amb els altres i superar diverses proves. El guanyador és elegit com a pastor, l’escollida aquest cop ha estat l’Anna Andreu. L’any que ve la cita arriba a la 25a edició i les expectatives són molt altes.

I com no podia ser d’una altra manera les ‘Ovelles esgarriades’ acaba amb una gran festa que s’allarga fins ben entrada la matinada. Les espluguines i espluguins més joves ja compten els dies per la pròxima edició d’aquest esdeveniment.