Un llibre repassa l'Any Muntanyola


L'any passat el Camp de Tarragona va celebrar el centenari del naixement del sacerdot i poeta Ramon Muntanyola. Des de l'Espluga, el seu poble natal, es van proposar més d'una cinquantena d'activitats que queden plasmades en el llibre.

El centenari del naixement de Mn. Ramon Muntanyola i Llorach va fer possible la publicació de quatre treballs. El darrer titulat "Ramon Muntanyola, una gran llum d'esperança" recull la cinquantena d'activitats que es van celebrar en les poblacions on el poeta i mosèn espluguí va deixar petjada. El treball, de Joan M. Pujals i Josep M. Vallès, plasma tots els actes, les lectures de textos, les conferències i articles d'aquest Any Muntanyola. Un exercici que l'Ajuntament de l'Espluga ha impulsat per fer balanç del centenari ja que no se'n va fer un programa d'actes tancat.

El centenari va tornar a posar en valor la figura de Muntanyola, un llegat que ara pot arribar a les generacions que no el van conèixer.

L'Any Muntanyola va comptar amb la participació d'un centenar de persones i prop de 2.000 assistents als actes. A més a més, un dels fets rellevants i, amb el qual se segueix recordant la figura de Muntanyola, és que l'Espluga ha pogut donar pas a l'Any Vidal i Barraquer que enguany impulsa Cambrils.