L'Espluga acull dissabte la primera trobada musical destinada a docents

El Museu de la Vida Rural serà aquest dissabte l'escenari de la primera jornada musical, una cita que promou l'editorial espluguina La Musca amb l'objectiu d'aglutinar els docents de música del territori i treballar amb ells algunes de les darreres publicacions. Una iniciativa que també podrà projectar una mirada musical del museu.

L'editorial La Musca i el Museu de la Vida Rural han unit esforços per celebrar la primera jornada musical del territori. L'editorial trobava a faltar a la zona un punt de trobada de mestres de música i van decidir promoure'l al municipi. La primera edició arriba aquest dissabte, s'estrenarà amb ganes de ser una cita anual.

La jornada musical servirà per donar a conèixer entre els docents les tres darreres publicacions de l'editorial. D'una banda, es faran dos tallers pràctics a partir de la La teva cançó i la Xilofonada Poètica. També hi haurà un acte obert al públic en general, serà la presentació del llibre Un sac d'endevinalles i es donarà a conèixer amb música i il·lustracions en directe per part de les persones que l'han fet possible.

Al migdia hi haurà un dinar amb tots els assistents de la jornada amb la intenció de generar un espai d'intercanvi de sensacions.

Els impulsors de la Jornada Musical van acudir al Museu de la Vida Rural com a centre cultural on projectar la proposta i en van sortir amb una idea més completa. La iniciativa ha fet veure als responsables del museu que els sons i la música són part de la museografia. Així la jornada comptarà també amb una visita en clau musical.

S'espera que hi participin una vintena de professors i professores i, a més a més, la jornada coincidirà amb la presència al museu de l'Associació de Museòlegs de Catalunya que aprofitaran l'ocasió per participar en la visita musical.