L'alcalde de l'Espluga rebutja que s'utilitzi l'Alberg Jaume I com a centre d'acollida per migrants

 

Petició de l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, perquè es retirin les places d'acollida de menors estragers no acompanyats instal·lats a l'Alberg de la població. No és la millor ubicació, diu l'alcalde, perquè l'Alberg és un referent pel turisme escolar i familiar. Aquest dijous va fer pública la seva posició al ple Municipal.

Des d'aquest estiu, desenes de joves menors d'edat no acompanyats, procedents de l'actual onada migratòria a Catalunya des del nord d'Àfrica s'allotgen en aquest Alberg de la Generalitat, situat a l'Espluga de Francolí. Se n'hi han arribat a acumular 80, tot i que fonts de la Generalitat confirmen que actualment les places disponibles són 20.

L'Ajuntament de l'Espluga diu que han estat en tot moment informats, a diferència d'altres municipis com Altafulla, on es va fer el trasllat dels joves migrants sense avisar el consistori. A l'Espluga però, diu David Rovira, l'Alberg Jaume I, referent del turisme a la Conca i seu de nombroses estades escolars, no és el millor lloc.