La secció de crèdit de l'Agrícola de la Conca podria desaparèixer

Fa 112 anys que va néixer la secció de crèdit de l'Agrícola de la Conca, una branca que ara podria desaparèixer passat l'estiu. Tot i que dona servei a unes 200 persones ja no fa la funció per la qual es va crear. Els responsables asseguren que no tenen problemes de liquiditat, però que la funció per la qual es va crear actualment ja no té sentit. Seran els socis qui decidiran el futur en una reunió que faran quan s'acabi la verema.

La secció de crèdit de l'Agrícola de la Conca podria tancar aquesta tardor després d'un segle d'activitat. Els administradors de l'entitat asseguren que no té cap problema de liquiditat, però que genera pèrdues i seran els socis els qui hauran de decidir-ne el futur.

Des del 1906 la Secció de Crèdit ha estat una de les branques de la Cooperativa de l'Espluga de Francolí i ben aviat podria deixar de prestar el seu principal servei i canviar de rumb. La direcció de la secció ja ha informat als socis de la possibilitat de tancar davant de les pèrdues que genera la seva activitat i, reconeixen, que amb els canvis en el sistema financer ja no té el paper que històricament ha desenvolupat al municipi. Tot i això, remarquen que la cooperativa no té un problema de liquiditat.

L'última paraula la tindran els socis. Després de la verema, se celebrarà una assemblea general en què entre 600 i 700 membres de l'Agrícola de la Conca hauran de decidir el camí a seguir per a la Secció de Crèdit. Després de la fusió entre les cooperatives de l'Espluga i Solivella, la secció de crèdit és utilitzada activament per unes 200 persones, majoritàriament de l'Espluga. Encara que es decreti la fi de la gestió dels fons econòmics dels socis, la secció seguirà oberta per prestar un altre tipus de serveis.