Queixes dels treballadors del CAP de l'Espluga per la remodelació de la plaça de Sant Isidre

 

L'Espluga de Francolí ha estrenat la remodelació de la plaça de Sant Isidre i ja ha topat amb les queixes dels professionals del consultori mèdic ubicat a tocar d'aquest espai. Diuen que han perdut accessibilitat i aparcament.

L'Espluga de Francolí ha estrenat recentment la remodelació de la plaça de Sant Isidre i ja ha topat amb les queixes dels professionals del consultori mèdic ubicat a tocar d'aquest espai.

Treballadors de l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc lamenten que la renovació de la plaça de Sant Isidre ha significat una pèrdua d'accessibilitat al CAP de l'Espluga i l'eliminació d'aparcaments reservats per als professionals que utilitzen el seu vehicle per fer atenció domiciliaria a la comarca. Unes queixes que ja han traslladat a l'alcalde del municipi.

Aquesta és l'altra entrada al consultori de l'Espluga, a la planta inferior, i aquí és on s'estacionava l'ambulància en horari nocturn. Així va ser fins al 2016 quan el municipi va perdre el servei. Tot i que l'edifici està dotat amb ascensor, els professionals asseguren que aquesta entrada no està pensada per a les ambulàncies i que sempre s'accedeix des de la plaça de Sant Isidre. Per això proposen, per exemple, que la plaça incorpori un sistema de pilones que permeti l'entrada dels vehicles sanitaris i de les persones amb problemes de mobilitat. L'alcalde de l'Espluga encara no ha respost la carta i no ha volgut fer declaracions.