La primavera plujosa afavoreix una millor collita de cereal a la Conca

Els pagesos de la Conca de Barberà preveuen que la collita de cereals d'enguany serà bona gràcies a les pluges dels darrers mesos, tot i que l'alta pluviometria també ha afavorit la proliferació de malalties.

Amb tot, la comarca viu aquest cop una collita atípica respecte els darrers anys. Més pluja i calor tardana serien els motius de l'enraderiment de la campanya de la sega que, en tot cas, retorna a les dates que li eren habituals.

Les previsions són bones, sobretot a la Conca estricta on es superaran els volums de l'any passat. Per contra, l'abundància d'aigua també comporta problemes.

D'altra banda, la perspectiva de bones collites ha fet disminuir el preu dels cereals des de l'inici de la campanya i ara el preu de la tona de blat se situa al voltant dels 150 euros. A la comarca, el blat i l'ordi són els cultius més abundants, per bé que alguns pagesos també treballen ara amb el pèsol, la civada i la colza. Un dels canvis dels darrers anys també és la especialització dels pagesos.

La collita acabarà a mitjans o bé finals d'agost i enguany també es compta amb l'operatiu especial de vigilància per reduir els incendis forestals relacionats amb els treballs de sega.