L'Espluga automatitza el dipòsit del Garber, el darrer per completar el control telemàtic

En els pròxims dies, l’Espluga de Francolí ja disposarà de tots els dipòsits d’aigua automatitzats i controlables telemàticament des de la centraleta del dipòsit de la Cometa o bé des del telèfon mòbil. El darrer pas s’està enllestint aquests dies al pou del Garber, que era el darrer que encara funcionava manualment.

L'escassetat d'aigua és un dels reptes de futur d'alguns municipis, sobretot a alguns pobles de la Conca de Barberà. Per això a l'Espluga de Francolí en els darrers anys s'ha apostat per la interconnexió dels diversos dipòsits i pous municipals per solventar el dèficit de cabals dels pous durant els períodes de sequera i evitar restriccions d'aigua. També s'han automatitzat els dipòsits, que ara es poden controlar telemàticament des d'una centraleta o bé des del telèfon mòbil.

El darrer dipòsit que tenia pendent aquest pas és el del Garber i en pocs dies entrarà ja en funcionament de forma automàtica. Aquest pou dona servei al nucli de Les Masies, al parc de natura del Garber i, en períodes de sequera, també al nucli urba de l'Espluga.