L'Espluga celebra 10 anys del projecte 'Treu-li la pols al teu instrument'

L’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al teu Instrument ha celebrat aquest cap de setmana el seu desè aniversari amb un concert a la plaça del Celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí, municipi on va néixer el projecte el 2008, amb la satisfacció d’haver-se convertit en un fenomen consolidat. L’acte de commemoració ha servit per mostrar que el repte plantejat fa una dècada s’ha complert, aconseguint que més de 120 persones de diferents municipis, edats i sensibilitats hagin pogut treure la pols al seu instrument. Un repte que ara, 10 anys després, no només s'ha aconseguit, sinó que s'ha consolidat.

L'important és que l'Orquestra ha fet seu el públic d'una comarca amb tradició d'estudis musicals, però menys, d'orquestres simfòniques. Un col·lectiu que uneix músics amb nivell elemental, d'altres amb nivell superior, o músics professionals que estan aprenent un nou instrument. Les partitures s'adapten a tots ells per crear un projecte conjunt on cadascú té la seva història.

El 2015 el projecte TLP va incorporar un cor, amb la mateixa filosofia. Assajos mensuals, repetori obert i escollit pels músics. Un resultat que s'ha evidenciat en els més de 50 concerts que ha fet la formació per les comarques de Tarragona i Lleida.