Un relat personal, eix de les noves visites al Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha presentat una nova manera de fer la visita. Ha estrenat una audioguia que, lluny de les explicacions tècniques, construeix un relat de records que apropen el visitant a l'experiència personal d'una època i una vida ja passades.

Una història fonamentada en els records que una àvia atresora en una antiga capsa de carquinyolis que descobreix la seva neta serveix de punt de partida de l’audioguia amb què el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí convida el visitant a endinsar-se en la seva proposta museogràfica. Les veus dels actors Júlia Creus i Lluís Soler acompanyen el visitant en un recorregut pel museu, ara també evocador i emotiu.

El relat que es construeix a través d’un diàleg intergeneracional busca poder atraure un públic jove i familiar i està pensat per complementar el discurs tradicional del museu. Ho fa a través d’un suport fonamentat en les noves tecnologies. El visitant podrà accedir a l’audioguia a través del seu propi mòbil, descarregant-se una aplicació, tot i que el Museu també disposarà de tauletes electròniques preparades. L’eina la promou l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

L’audioguia consta d’onze parts diferenciades, onze aturades, que condueixen el visitant pels diferents apartats i espais que conformen el Museu de la Vida Rural.