L'Espluga destinarà part del superàvit del 2017 a finançar l'obra del camp de futbol

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí destinarà part del romanent del 2017 a finançar la remodelació del camp de futbol municipal, que just al Ple d'ahir es va adjudicar. Aquest estiu s'hi posarà gespa artificial. El consistori ha tancat l'any amb un romanent d'1'5 d'euros i un percentatge del 38,70% de deute viu, lluny del límit del 110% que marca la Llei. La bona salut econòmica municipal permet al consistori destinar la part per sufragació del deute, uns 300.000 euros, al finançament del projecte de remodelació del Camp de futbol, un dels pocs que queda amb sorra a la demarcació. 

El grup de l'oposició mai es posiciona en punts pressupostaris, per això s'hi va abstenir. En canvi, al Ple d'aquest dijous si que va votar a favor de l'adjudicació del projecte a l'empresa gallega Galitec per mig milió d'euros i amb totes les propostes de millora del projecte incloses. L'obra s'executarà en 2 mesos aquest estiu perquè el nou camp estigui disponible per la propera temporada.

Això en un Ple de condemna explícita i unànime a la criminalització que s'ha fet dels CDR, amb especial menció al del municipi i la seva actuació pacífica l'1 d'octubre. Condemna també de tots els grups de la sentència del cas de la Manada, a Pamplona. Les paraules de l'equip de Govern no van agradar a Som Espluga que va retreure al grup del PDeCat la seva posició neutral en el cas, pendent de judici, d'un suposat abús sexual d'un treballador a una treballadora municipal, l'any 2016. El Pdecat insisteix que cal esperar la sentència.