Absolen l'exgerent de Turisme de l'Espluga que acusaven d'agressió sexual

El jutge del cas de l'Oficina de Turisme de l'Espluga de Francolí ha emès una sentència absolutòria, alliberant el seu gerent del càrrec d'agressió sexual continuada.

La decisió arriba gairebé quatre mesos després de l'inici del judici. Un procés que no ha servit per provar la versió de la víctima, a ulls del magistrat de la secció quarta de l'Audiència Provincial.

El jutge considera que les agressions sexuals que la treballadora denuncia que van ocórrer entre el 2015 i el 2016 haurien sigut visibles per part de qualsevol que accedís a l'Oficina de Turisme o transités per la zona.

També assegura que hi ha distorsions temporals en les declaracions de la denunciant. En aquest sentit, la sentència afirma que "no existia una coincidència" entre la informació que s'apuntava i les dates en què haurien ocorregut els fets.

espluga_agressio_juliol_2024.jpg

Tot i no posar en dubte que la dona patís estrès postreumàtic, el magistrat defensa que això no serveix per acreditar la realitat dels fets. També descarta afirmar que la seva declaració respongui a una causa falsa, però que no ha assolit nivells de consistència ni de corroboració suficients.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular demanaven 18 anys de presó i 8 de llibertat vigilada, així com 50.000 euros d'indemnització. La sentència no es ferma i l'acusació podrà recórrer-la, però ja han quedat sense efecte les mesures cautelars dictades.