Arrenca el judici contra l'exgerent de Turisme de l'Espluga amb la declaració de la víctima

El judici contra l'exgerent del Patronat de Turisme de l'Espluga de Francolí per un suposat delicte d'agressió sexual continuada a una treballadora del mateix ens ha arrencat aquest dimarts amb la declaració de la víctima. Una declaració que s'ha dut a terme de forma telemàtica i a porta tancada i que s'ha allargat durant més de tres hores.

Més enllà de la víctima, sí que ha declarat ja aquest dimarts la seva mare, que ha relatat els canvis d'humor de la seva filla durant els mesos en què van succeir els fets i l'aparició d'algunes taques de sang a la seva roba.

Els fets haurien ocorregut entre els anys 2015 i 2016, quan, segons l'escrit de la Fiscalia, l'acusat hauria aprofitat la seva posició de superioritat laboral per a mantenir relacions sexuals no consentides amb la víctima al mateix lloc de treball i utilitzant la força física. També reflecteix l'escrit que s'aprofitava de la situació de vulnerabilitat de la víctima, que pateix una deficiència visual del 100%.

18 ANYS DE PRESÓ

Per tot això, tant la Fiscalia com l'acusació particular demanen per l'acusat una pena de 18 anys de presó i 8 més de llibertat vigilada. En l'inici de la sessió també hi apareixia personada la Generalitat com a acusació popular, però el tribunal l'ha acabat expulsant del procés per qüestions jurídiques.

A més se li reclama tant a l'acusat com a l'Ajuntament de l'Espluga, com a responsable civil subsidiari, una indemnització de 50.000 euros.