L'Ajuntament de l'Espluga no podrà cobrar l'augment de l'IBI

Els impostos de pagament únic anual no podran pujar aquest 2024 a l'Espluga de Francolí. L'Ajuntament no podrà aplicar els augments previstos per un problema amb la publicació de les noves ordenances fiscals. No tota la documentació va sortir a temps al Butlletí Oficial de la Província i, per això, no han pogut entrar en vigor a dia 1 de gener. Per tant, l'administració local haurà de cobrar el mateix que l'any passat a la ciutadania. Això afecta, sobretot, a l'IBI. L'Impost sobre els Bens Immobles havia de pujar un 11,6% aquest 2024 per ajustar les finances de l'Ajuntament i, finalment, queda congelat. 

El contratemps no afectarà els impostos trimestrals perquè podran entrar en vigor a partir de l'abril i, així, ja introduiran els augments previstos. L'únic inconvenient és que el quart trimestre de l'any passat ja es van cobrar els nous imports pel subministrament de l'aigua. L'ordenança s'havia aprovat el passat juliol, però tampoc va ser publicada dins el termini. Ara l'Ajuntament haurà de retornar la diferència.

El principal partit de l'oposició, Junts, que va alertar d'aquesta situació en el darrer ple municipal, lamenta un error com aquest. Per la seva part, el govern local està estudiant com resoldre la problemàtica i de quina manera es retornaran les quantitats cobrades de més a la ciutadania. Preveuen comunicar-ho aquesta mateixa setmana.