Antoni Serra i Massimo Carlotto, premis Nacional i Internacional d'El Vi fa Sang

 

El Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de l’Espluga de Francolí que se celebrarà aquest cap de setmana ja ha anunciat els guanyadors dels premis El Vi fa Sang 2018. L'escriptor mallorquí Antoni Serra rebrà el Premi Nacional El Vi fa Sang, mentre que l'italià Massimo Carlotto recollirà el Premi Internacional. 

El guardó per a Antoni Serra vol reconèixer la trajectòria de l’escriptor mallorquí en la novel·la criminal, per exemple amb el reconegut detectiu Celso Mosqueiro. Pel que fa al premi internacional, enguany va a parar a un dels grans noms de la novel·la negra, com és Massimo Carlotto. El festival l’ha seleccionat aquest 2018 perquè en les seves novel·les juga amb la realitat i ficció, l’eix temàtic de la quarta edició del festival d’El Vi fa Sang. A més a més, el comissari del festival, Salvador Balcells, ha expressat que l’elecció de Carlotto ve motivada per l’existència de poques obres de l’escriptor traduïdes al català i esperen que el reconeixement pugui suposar un impuls per la traducció.

Els dos autors recolliran el guardó el dissabte 7 d'abril a dos quarts de 8 del vespre al Museu de la Vida Rural dins dels actes del festival.