La neu emblanquina la Conca de Barberà a l'entrada de la primavera

La Conca de Barberà ha acomiadat l'hivern amb paisatges emblanquinats a la majoria de municipis, tal com ha passat a algunes cotes altes de l'Alt Camp. Municipis com l'Espluga de Francolí s'han aixecat emblanquinats per la nevada que ha començat a caure a les 7 del matí i que durant dues hores ha acumulat neu a la majoria de poblacions per sobre del 400 metres, amb especials afectacions als municipis del nord de la comarca, a les serres del Talllat, de Prades i Miramar, tot i que a les 10 del matí ja no quedava neu al terme municipal de Montblanc, ni al nucli de Lilla, prop dels 500 metres.A Montblanc, la neu no ha agafat.

El Coll de Lilla ha estat afectat a primera hora per la nevada i ha estat obligatori l'ús de cadenes durant la tempesta, tot i que de seguida s'ha dissipat i s'ha recuperat la normalitat de circulació. En canvi, si que s'han vist afectats 188 alumnes de les escoles de la Conca i 183 de les escoles de l'Alt Camp que no han pogut agafar el transport escolar. En aquesta comarca s'han anul·lat 6 rutes, mentre el Consell Comarcal de la Conca n'ha suspès 7, en especial les de la Baixa Segarra però també les dels municipis centrals de la comarca i les muntanyes de Prades en direcció a l'Espluga o Montblanc, on les escoles han obert amb tota normalitat.

Un últim dia d'hivern que s'ha acomiadat amb fred rigorós. A l'estació meteorològica de l'Espluga de Francolí s'ha registrat una temperatura mínima de 0 graus a les 7 del matí. A l'Alt Camp la mínima ha estat d'un grau positiu a Nulles, i al Tarragonès de 3 graus positius a Torredembarra.