Pregària a la Santíssima Trinitat en plena sequera

L'Espluga de Francolí s'ha encomanat a la Santíssima Trinitat perquè plogui. Tradicionalment, el poble ha recorregut a la seva imatge per reclamar precipitacions i, de fet, les primeres processons datades des del 1751 ja eren per aquest motiu. Enguany, enmig d'aquesta llarga sequera, els pensaments anaven més que mai en aquesta direcció. La missa votiva va ser l'instant més solemne de la Festa de la Santíssima Trinitat d'aquest diumenge a l'ermita que duu el seu nom i que en custodia la imatge.

Hi van acudir més d'un centenar de persones, entre les quals els nens i nenes que enguany fan la primera comunió. Més enllà de la missa, un dels moments especials va ser la ballada dels gegants Miquel i Trinitat, ja que van estrenar diverses millores. 

Amb la música dels Grallers de l'Espluga i la companyia gegants de les Borges de Blanques, els dos gegants locals van ballar acompanyats dels nanos de la Germandat de la Santíssima Trinitat. L'entitat, que gestiona l'entorn de l'ermita, també ha posat en marxa el Servei d'Acollida al Visitant gràcies a un projecte d'inclusió laboral que compta amb el suport de la Fundació LaCaixa.