L'alcalde Josep Maria Vidal repeteix com a candidat de Som Espluga

Sortia en totes les travesses i, sense sorpreses, es confirma que Josep Maria Vidal repetirà com a alcaldable a l'Espluga de Francolí. L'actual batlle havia mantingut el dubte i la decisió per a l'últim moment i la condicionava, en gran part, a la continuïtat dels regidors de l'equip de govern. No tots seguiran al capdavant de la llista, però l'actual alcalde, finalment, ha fet el pas i ha estat l'únic candidat a encapçalar el partit aquest 28 de maig. L'àmplia majoria de Som Espluga li ha donat suport.

Serà la segona convocatòria electoral amb Josep Maria Vidal com a alcaldable. Els darrers comicis, els del 2019, li van donar la majoria absoluta amb 7 dels 11 regidors del consistori i les urnes van decidir un canvi a la casa de la vila després de 16 anys de Convergència i Unió. El partit de Vidal va entrar al govern amb la promesa de planificar l'Espluga del futur durant aquests quatre primers anys. La realitat ha estat que, més enllà de mirar a l'horitzó, han topat amb diversos fronts i fets sobrevinguts que han alentit l'acció de govern. Aquest primer mandat ha desgastat més del que es podien imaginar i això es traduirà amb el pas al costat d'alguns joves regidors.

Som Espluga, que suma per Esquerra Republicana, preveu presentar una llista parcialment renovada aquest 2023. Els noms es desvelaran la setmana vinent, però el partit confirma que un terç dels candidats seran actuals regidors que repetiran. D'altra banda, hi haurà la mateixa proporció de cares noves que de noms històrics del partit que completaran la llista.