La Conca de Barberà tractarà millor els residus orgànics i de la resta

Aquest dijous s'ha inaugurat la nova planta de tractament de la fracció resta i la remodelació de la planta de compostatge del Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà, situat al terme municipal de l'Espluga de Francolí. La comarca comptarà a partir d’ara amb una nova planta que tractarà prèviament els residus del rebuig abans de dur-los al dipòsit controlat. A partir de la setmana vinent, també es posaran en marxa 11 trinxeres on tractar el producte extret i la fracció orgànica. L'Agència Catalana de Residus hi ha invertit 3,8 milions d'euros. 

Des de la implementació del servei porta a porta els residus s’han reduït de 6.000 a 3.000 tones a la Conca de Barberà. Aquesta nova maquinària permetrà complir la normativa europea i tractar prèviament la fracció de resta, reduint la quantitat de residus que va parar al dipòsit controlat.

La Conca de Barberà és la comarca amb un valor de reciclatge més elevat, arribant al 80%. La implementació d’aquesta planta servirà per reduir encara més la fracció de resta i convertir-la en un compost útil per l’agricultura. Tot i les bones xifres de la comarca, els alcaldes reclamen un tractament diferenciat per baixar els cànons i les taxes a la ciutadania.