La Conca instal·la càmeres a les àrees de contenidors d'emergència

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha instal·lat càmeres de vigilància a les àrees d'emergència de les poblacions que tenen el sistema de recollida de residus porta a porta. Es despleguen amb l'objectiu d'evitar que es faci un mal ús dels contenidors tradicionals que es van habilitar, per exemple, als accessos de la deixalleria de l'Espluga. 

De fet, a Montblanc ja es van instal·lar les càmeres l'any passat en una prova pilot i ara s'han afegit a la deixalleria. Això obre la porta a possibles sancions per a les persones que no fan un ús adequat d'aquests punts d'emergència. 

D'altra banda, recentment l'Espluga de Francolí també ha posat en marxa un altre tipus de videovigilància. Es tracta dels lectors de matrícules que s'han ubicat als accessos del poble i que gestionaran els Mossos, sobretot, per obtenir informació del moviment dels vehicles en episodis de robatoris. El sistema ja està en funcionament, si bé espera la signatura del conveni entre l'Ajuntament i la policia catalana.