El Celler de l'Espluga recuperarà les visites turístiques

En el termini de dos mesos, el Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí podrà tornar a rebre visitants. El municipi podrà recuperar, així, un equipament turístic, que durant aquest temps ha mantingut igualment l'activitat agrícola. Tot i això, l'anomenat Museu del vi ha estat tancat durant tres anys, primer per les limitacions de la pandèmia i després per les obres a les instal·lacions. La visita permet conèixer de primera mà la catedral del vi, obra de Lluís Domenech i Montaner i Pere Domènech i Roura, a més del moviment cooperativista de principis del segle XX.

En l'adequació de l'edifici s'hi han invertit uns 185.000 euros. Una part, poc més de 60.000, els ha aportat el Departament de Cultura, mentre que la resta han anat a càrrec de l'Agrícola de la Conca. En grans trets, s'ha arreglat la teulada i el sistema d'evacuació d'aigües per evitar humitats. De fet, s'han hagut de consolidar alguns elements malmesos per les filtracions i s'han restaurat diversos revestiments interiors. També s'ha aprofitat per millorar les condicions de seguretat del recorregut turístic.

D'altra banda, la cooperativa Agrícola de la Conca, propietària de l’edifici, ha apostat per reforçar el paper de Castell d’Or, l'empresa embotelladora de la qual formen part. En els pròxims mesos, s’ampliarà l’embotelladora actual que hi ha als baixos del celler, que es traslladarà al primer pis i passarà a formar part de les visites turístiques.