Cent anys d'Einstein a l'Espluga de Francolí

Cent anys justos va fer aquest dissabte que Albert Einstein va visitar la Conca de Barberà. El prestigiós científic va desplaçar-se fins al Monestir Reial de Poblet; abans, però, va passar per l'Espluga de Francolí. Allà hi va dinar, concretament, a la fonda Ibèrica del carrer de la Font. Un moment molt recordat, i és que aquests dies la imatge d'Einstein en aquest indret espluguí, al costat del seu cotxe, un Elizade tipus 29, i acompanyat d'infants del poble, ha corregut com la pólvora.

Al mateix carrer de la Font, on es va immortalitzar la icònica instantània, es va dur a terme l'acte públic de commemoració de la visita d'Einstein a l'Espluga; el moment culminant va ser la presentació del nou plafó informatiu, que vol fer perdurar l'efemèride. Són dies importants al municipi, i més tenint en compte que ara l'Espluga ja se situa al costat d'altres poblacions per on va passar el científic.

Justament, la valuosa foto d'ara fa un segle ha servit d'inspiració per donar vida als personatges que apareixen al nou conte presentat aquest cap de setmana, titulat 'El petit penyic i Albert Einstein'; el llibre infantil, a més de divulgar aquest fet històric, treballa pel futur de la parla local.

Els actes de commemoració del centenari es van allargar a diumenge, amb una visita de cotxes clàssics a Poblet, que després es van exposar a l'Espluga.