L'Espluga aprova el projecte per renovar 3,8 km de canonades

El ple de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha aprovat inicialment el projecte per renovar més de 3 quilòmetres de canonades de la xarxa d'aigua de la Urbanització Carreras. Es tracta d'una actuació ambiciosa que abordarà un dels punts del poble més delicat pel que fa a les fuites.

Amb el vistiplau dels grups municipals, el mes vinent el projecte estarà aprovat definitivament i es podrà treure el contracte a concurs. La inversió s'enfila fins als 765.000 euros i, si tot va bé, les obres es podrien iniciar aquest estiu. El termini d'execució és d'11 mesos i, de fet, a finals d'any s'ha d'haver efectuat un 50% de la inversió i tot plegat ha de quedar completat abans d'acabar el 2024.

FONS EUROPEUS I POTSER ALTRES SUBVENCIONS

El calendari ve motivat per la subvenció de 500.000 euros dels fons europeus Next Generation. La resta, 265.000 euros, van a càrrec de l'Ajuntament. El que es vol intentar ara és aprofitar altres línies d'ajuts.

Se substituiran uns 3.800 metres de tubs per canonades de polietilè d'alta densitat i 155 escomeses. Es renova una xarxa que dona servei a 215 habitatges i a mig miler d'habitants. A més a més, també es canviarà un tram de 200 metres de la canonada principal del municipi al seu pas pel carrer de l'Ermita. La intervenció, alhora, ha de servir per millorar el control de la zona. La urbanització se segregarà en 3 sectors i s'inclouran noves vàlvules reguladores de pressió.

Totes aquestes intervencions han de reduir les pèrdues d'aigua i, en definitiva, que l'Espluga disposi de més recursos en èpoques de sequera com l'actual.