A tràmit la querella contra l'alcalde de l'Espluga presentada pel treballador acusat d'assetjament sexual

El jutjat número 2 de Valls ha admès a tràmit la querella contra l'alcalde de l'Espluga de Francolí que va presentar el treballador de l'Ajuntament denunciat el 2016 per un presumpte cas d'agressió sexual a una companya de feina. Segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies i ha pogut confirmar TAC12, el jutge veu indicis de delicte en les mesures cautelars que el govern municipal va aplicar a finals del 2021 i que van portar a apartar temporalment el treballador, gerent de l'àrea de Turisme. L'alcalde, que encara no ha rebut la citació, haurà de declarar per un presumpte delicte de prevaricació, revelació de secrets i calúmnies.

El cas, el 2016, ja va sortir a la llum envoltada de polèmica. Llavors, des de l'oposició Som Espluga, que ara governa, exigia mesures cautelars més contundents davant l'expedient que l'Ajuntament havia obert arran de la denúncia d'agressions sexuals. 5 anys més tard, ja des del govern, Som Espluga va obrir un nou expedient assegurant que havien rebut noves informacions. Aquesta vegada, l'octubre del 2021, es decidia retirar del càrrec el treballador denunciat durant 6 mesos i s'anunciava que l'Ajuntament es personaria com acusació popular en el cas obert l'any 2016 i que, encara ara, no ha arribat a judici.

Va ser en aquell instant quan l'acusat va presentar un recurs contenciós administratiu per les mesures cautelars que se li havien aplicat i també una querella criminal contra la corporació municipal. Entre d'altres, a través d'un comunicat, el treballador criticava el govern per haver polititzat el cas i haver fet escarni públic. 

PLE EXTRAORDINARI AQUEST DIJOUS

Ara, la decisió del jutge d'obrir diligències prèvies ha coincidit amb un altre procés que també afecta el mateix treballador. Els pressupostos d'enguany preveuen amortitzar la seva plaça per crear-ne una de categoria superior.

Un moviment que també va ser recorregut pel treballador i, alhora, per UGT, que hi va presentar al·legacions pel fet d'eliminar un lloc de treball que estava en procés d'estabilització. Aquest dijous, en un ple extraordinari, previsiblement es desestimaran les esmenes.