L'alcalde de l'Espluga carrega contra Junts: "Us importen més el vots que l'aigua"

Cop de puny sobre la taula de l'alcalde de l'Espluga de Francolí contra les acusacions de Junts. Tot gira al voltant de la gestió de l'aigua durant els darrers tres mesos de restriccions per la sequera i d'un fulletó que el principal grup de l'oposició ha repartit pel poble criticant les decisions de l'Ajuntament. La resposta va arribar dijous al vespre al ple municipal.

No és la primera vegada que Junts envia missatges com aquest a les cases, però amb el darrer el govern ha dit prou i trenca les relacions de confiança. Diuen que el pamflet està ple de mentides i que només busca esgarrapar vots. La reacció de l'alcalde, Josep Maria Vidal, va durar 10 minuts. 

Què diu el text de Junts? Doncs, principalment, ataca tres qüestions. Per un costat, que encara no s'hagi completat la connexió amb l'aigua de l'Ebre, que no s'hagi posat remei a les pèrdues d'aigua a les Cent Fonts i al Riu Sec i que no s'hagi instat a l'empresa Cuniespluga a autobastir-se per no consumir aigua del poble.

El govern, taxativament, diu que tot plegat és fals perquè són aspectes que han abordat. De fet, el que més els indigna és que, justament, són tràmits que anteriorment van explicar a l'oposició i lamenten que llavors no diguessin res al respecte. 

Per això, Josep Maria Vidal va assegurar que ja no els explicaran aspectes sensibles del municipi perquè temen que puguin ser utilitzats en la seva contra. I encara més, el govern considera que Junts no fa una oposició constructiva, sinó tot el contrari. "L'objectiu d'aquest pamflet no és omplir els dipòsits d'aigua, sinó omplir les urnes de vots de Junts. Us importen més els vots que l'aigua", va etzibar l'alcalde. 

Tot i la dura interpel·lació, la rèplica del principal grup de l'oposició no va arribar. Sí que va intervenir el regidor de Nova Espluga per donar suport a l'equip de govern.

CONGELACIÓ DELS IMPOSTOS

Més enllà d'això, el ple municipal va aprovar mobilitzar 35.000 euros del fons de contingència per pagar els camions cisterna que omplen cada dia els dipòsits.

Per unanimitat, també es va acceptar la congelació de les taxes i impostos per l'any vinent, a més d'incloure una bonificació per als habitatges disseminats que queden fora del sistema de recollida de residus porta a porta.