L'Espluga ha patit 9 canvis a secretaria i intervenció en menys de 4 anys

Front comú dels regidors de l'Espluga de Francolí per reclamar solucions davant la falta de professionals que vulguin optar al càrrec de secretaria i intervenció. És un problema que afecta, sobretot, al món rural i que ha fet, per exemple, que a l'Espluga en l'actual mandat hi hagi hagut una desena de canvis en aquesta figura. En poc més de tres anys, hauran passat pel càrrec de secretaria i intervenció 7 persones diferents.

A mitjan octubre es preveu que s'incorpori una nova interina, però el ple d'aquest setembre, amb un secretari provisional, ha aprovat una moció, justament, per reclamar una solució davant la falta de professionals.

POCA ESTABILITAT I FALTA DE PERSONAL

El govern argumenta que la falta d'estabilitat dificulta el dia a dia. I a això, s'hi ha de sumar l'endarreriment del subministrament de materials i l'increment de preus. A més, el govern al·lega que és complicat avançar amb pocs recursos humans. Per això, diuen, moltes actuacions no poden tirar endavant, encara que s'intentin externalitzar.

Des de l'oposició, Junts compra la justificació a mitges, ja que lamenten la lentitud en molts projectes. Un dels exemples, és l'adequació dels parcs infantils, que hauria d'iniciar-se en les pròximes setmanes.

El ple va aprovar un modificatiu de crèdit per traslladar uns 160.000 euros de partides d'inversions a alguns projectes o despeses que s'han encarit. Així, es prioritzarà l'enderroc parcial de la casa del carrer del Castell que es podria executar en uns 15 dies o la instal·lació de lectors de matrícules als accessos del poble.