Les reserves d'aigua remunten després de la primera setmana de talls

L'arribada d'una forta tempesta a l'Espluga de Francolí ha coincidit amb la primera setmana de talls d'aigua a les nits. Encara es desconeix quina incidència tindrà la pluja en les reserves, però el que sí que se sap és que els darrers 7 dies de restriccions i d'aportació d'aigua amb camions han permès remuntar els nivells dels dipòsits. Tot i això, fins a nou avís, les mesures continuaran.

Les reserves d'aigua de l'Espluga de Francolí han passat d'estar entre el 10 i el 15 % al 40 % actual. Són els resultats de la primera setmana de talls d'aigua a les nits. Ha canviat la tendència perquè en les darreres setmanes cada dia hi havia menys aigua i ara, a poc a poc, es van recuperant els nivells. Des de l'Ajuntament, però, adverteixen que la sequera no està, ni de lluny, superada. 

ES MANTENEN ELS TALLS

L'aigua de les tempestes de les darreres hores es filtrarà en els pròxims dies i, probablement, la setmana vinent es pugui comprovar fins a quin punt beneficia als aqüífers. Si les pluges no són continuades, la sequera s'allargarà. Per això, mentrestant, les restriccions es mantindran. Els talls d'aigua s'apliquen des de les 10 de la nit i fins a les 7 del matí i de dilluns a divendres s'aporta aigua als dipòsits mitjançant camions cisterna.