L'Espluga fa una crida per reduir el consum d'aigua

L'Espluga de Francolí començarà a aportar aigua amb camions cisterna a partir de demà. L'Ajuntament vol evitar que els dipòsits entrin en una situació crítica per la sequera i amb aquest subministrament pretén estabilitzar les reserves. Tot i això, s'insisteix a la ciutadania que no malgasti aigua per no haver d'efectuar talls.

De moment, el trasllat de l'aigua de l'Ebre des de Montblanc està previst per aquest dimecres i divendres. A diferència de fa 12 mesos, la situació no és crítica, però sí que s'ha constatat una reducció progressiva de les reserves fins a nivells baixos i això ha encès les alarmes. L'aportació d'aigua serà puntual aquesta setmana amb la intenció d'estabilitzar els dipòsits, tenint en compte que els aqüífers no es recuperen al ritme desitjat.

I és que el problema afegit d'enguany és que està costant més trobar transportistes perquè la sequera és generalitzada. En qualsevol cas, les actuacions d'ara han de permetre afrontar les pròximes setmanes amb una millor situació i evitar talls en el subministrament. Per això també es demana un consum responsable. 

PREVISIÓ DE RENOVAR LES CANONADES

A banda d'això, el govern local està desenvolupant un projecte per renovar les canonades de les zones més crítiques del poble per tal de minimitzar les fuites. Un pla d'actuacions més ambiciós, que s'executarà a mitjà termini i podria beneficiar-se de finançament extern.