Amenaça de talls d'aigua a la Conca per la sequera

L'Espluga de Francolí, Les Piles, Sarral o Passanant i Belltall són poblacions de la Conca de Barberà amb alertes activades per l'escassetat d'aigua. En les darreres setmanes, i fins i tot mesos, els ajuntaments han enviat avisos per tal de moderar els consums, però la situació s'agreuja en la mesura que avança l'estiu i les pluges no arriben.

Les disset fonts de l'Espluga completament seques són un clar símptoma de la falta d'aigua. Ja fa setmanes que les canelles han deixat de rajar i l'amenaça ara és que els problemes de subministrament es traslladin a les llars amb talls que podrien arribar a ser de tot un dia.

Per tant, aviat es repetirà la imatge dels camions cisterna aportant aigua als dipòsits, com l'estiu passat. La diferència és que ara s'ha encarit i és més difícil trobar transportistes, ja que altres poblacions també es troben amb el mateix problema. Passanant i Belltall, per exemple, ja ha hagut de recórrer a aquesta solució perquè els pous no poden mantenir les reserves estables.  

A l'Espluga els aqüífers tampoc es recuperen al ritme desitjat i l'Ajuntament vol evitar arribar a una situació tan crítica com la de l'any passat.

L'Ajuntament ha demanat a la població que en faci un consum responsable, mentre que per la seva part ja fa uns dies que va deixar de regar les zones enjardinades amb aigua potable i se segueixen buscant fuites a la xarxa pública.