L'art abstracte de Leonard Escoda entra al Monestir de Poblet

Dels gruixuts murs de pedra del Reial Monestir de Santa Maria Poblet en pengen, aquests dies, una vintena de quadres creats per l'artista tortosí Leonardo Escoda. 'Música Callada' és el titol de l'exposició, un concepte inspirat en una de les composicions més aclamades del músic Frederic Mompou.

Són peces de grans dimensions pensades específicament per aquest espai, que, segons el seu autor, dialoguen en harmonia amb els murs del segle XII que les sostenen. De caràcter abstracte, Escoda confessa que aquests quadres són la materialització del seu propi paisatge intern.

Sense la pandèmia, aquestes peces potser no s'haurien fet realitat. I, és que el projecte va sorgir arran del confinament. Una situació que a Escoda li recordava a la clausura dels monjos dels monestirs. Una idea que va encendre l'espurna de la creació; després d'unes visites a Poblet, 'Música Callada' va començar a agafar la forma.

Aquest pintor tortosí ja va realitzar fa vint anys una estada artística entre aquestes parets. Ara, diu, hi retorna amb un estil més madur que mai amb Música Callada, una exposició que es podrà visitar fins a finals de setembre.