La Festa Major de l'Espluga recuperarà la sortida de la imatge dos patrons

L'Espluga de Francolí ha presentat aquest dimecres el cartell i la programació de la Festa Major que viurà a finals de mes. Les novetats d'enguany passen per la recuperació de dos elements tradicionals: el repic de campanes manual i la sortida dels dos patrons, Sant Abdó i Sant Senén.

La imatge, ja restaurada, dels dos patrons de l'Espluga de Francolí sortiran en cercavila per primera vegada en 70 anys. Serà el diumenge de Festa Major, acompanyats del seguici i d'una banda de músics.

TORNADA A LA NORMALITAT

DDR Peça Festa Major

El seguici popular pren el protagonisme del cartell de les festes i és que enguany podrà tornar a lluir amb les tradicionals cercaviles pels carrers del municipi. També amb la presència dels gegants vells, que estrenen vestimenta i imatge renovada.

La programació festiva se celebrarà a l'exterior i amb tots els actes amb entrada lliure, a diferència de l'any passat. També els concerts que encapçalen The Tyets, Les Que Falta Band o Sixtus.

La Festa Major de l'Espluga s'iniciarà el dijous 28 de juliol amb el pregó a càrrec de l'espluguina Maria Àngela Anguera i acabarà el dilluns. Com en els darrers anys, les pastisseries tornaran a unir-se per presentar unes postres especials.