L'Ajuntament de l'Espluga aprova el conveni per assumir part de les obres de l'església nova

El ple de l'Espluga de Francolí va aprovar, també ahir, el conveni amb l'Arquebisbat per assumir un terç del cost de les obres que es van fer a la teulada de l'església nova abans de l'estiu. Ja hi havia el compromís i la partida pressupostària per repartir la despesa entre l'Ajuntament, la Diputació i l'Arquebisbat, però faltava concretar-ho formalment. L'administració local hi ha aportat 30 mil euros.

A canvi el govern demana a la institució eclesiàstica que faci el manteniment adequat per minimitzar els problemes d'humitat i s'emplaça a treballar per ampliar el conveni perquè inclogui, a mitjà termini, l'ús civil de l'església i la cessió de la sala parroquial.

Últims passos per les obres del ramal de l'aigua de l'Ebre

D'altra banda, el consistori també va aprovar un dels darrers passos per engegar les obres per la connexió amb l'aigua de l'Ebre. En concret, es va donar llum verda al procés de taxació conjunt per l'expropiació de diversos terrenys que encara no s'han desencallat. Es preveu que entre el febrer i el març totes les finques afectades estiguin disponibles.