Més inversió a l'Espluga de cara al 2022

El ple valida aquest dijous els pressupostos del municipi per a l'any vinent. Fregaran els 7,3 milions d'euros i creix la inversió. La connexió amb l'aigua de l'Ebre se n'endú una gran part, però també destaquen altres projectes.

El pressupost de l’Espluga de Francolí de l’any vinent superarà els 7 milions d’euros gràcies a la incorporació de noves subvencions. Els comptes creixen, tot i la pèrdua dels ingressos per l'IBI de l’autopista.

Les inversions augmenten prop d’un 6% i es plasma en l’execució de grans projectes que ja estaven previstos per aquest 2021, com l’arribada de l’aigua de l’Ebre.

També en destaquen altres apostes com l’augment d’un 30% d’inversió per eliminar fuites d’aigua de la xarxa pública. Uns treballs que podran comptar amb el nou aparell per localitzar punts de pèrdua d’aigua que ja ha adquirit l’Ajuntament. D’altra banda, el pressupost compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de Residus de 100.000 euros per a la millora de camins.

A més a més, l’any vinent es recuperaran alguns projectes en els quals s’ha estat treballant els últims mesos, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals, la remodelació del carrer Joan Maragall, l’entorn de la piscina i la renovació en si de la instal·lació esportiva. Entre d’altres, també es reserven recursos per ubicar la nova àrea d’autocaravanes o un nou espai de cooworking.