Front comú d'ajuntaments i Generalitat contra la MAT

Generalitat, ajuntaments i consells comarcals presentaran al·legacions contra la nova línia de molt alta tensió que Forestalia vol construir per evacuar l'energia generada al Baix Cinca fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tindria una extensió de més de 180 quilòmetres i travessaria la Conca de Barberà, les Garrigues, el Segrià i l'Anoia.

Com ja va passar amb l'altra MAT presentada per la mateixa empresa i que creua, per exemple, l'Alt Camp, aquesta nova iniciativa també ha despertat el rebuig del món local. A la Conca de Barberà passaria per 8 termes municipals diferents, un d'ells l'Espluga de Francolí. Des d'allà es queixen de l'alt impacte que tindria i del model energètic que hi ha darrere.

REBUIG DEL GOVERN CATALÀ

La Generalitat tampoc veu amb bons ulls el nou projecte. A més del model i l'afectació al territori, l'administració catalana assegura que és una línia elèctrica sobredimensionada

D'entrada, després de la trobada d'aquest dimarts a Vinaixa, es vol forçar una pròrroga en el termini d'al·legacions per tal de tenir més temps per estudiar el projecte i treballar les respostes que s'hi donaran des del territori.