Gala Premi Mañe i Flaquer Nov 2021

L'Espluga tanca un dels espais de l'antiga discoteca Sínia

L'Ajuntament de l'Espluga ja no llogarà més l'espai de l'antic "patxanguero" de la discoteca Sínia perquè no compleix la normativa ni reuneix els mínims de seguretat per celebrar-hi actes públics. Els darrers anys, aquesta zona de ball ha acollit diverses festes populars i també celebracions privades. Deixarà de ser així, entre  altres, perquè no compta amb les sortides d'emergències reglamentàries ni és accessible.

Des de Junts, que va reobrir l'espai quan era al govern, lamenta ara que es deixi de prestar aquest servei. L'actual govern defensa que no hi ha més remei i que, ara per ara, és inviable remodelar-loL'executiu local assegura que està treballant en la reordenació de tot l'entorn, tant l'antiga discoteca com el Casal i el pavelló. L'àmbit d'actuació seria molt més ampli i no es tractaria d'una inversió a curt termini.

Incentius per retirar les tanques vegetals

D'altra banda, el ple que es va estrenar presencialment a l'auditori de l'Oficina de Turisme, va aprovar les ordenances municipals per al 2022. A petició de Junts, es va modificar a última hora la bonificació per retirar les tanques vegetals dels jardins que serà, finalment, del 90% durant un any per incentivar les obres.